Herman Brood Art productenHerman Brood Art productenHerman Brood Art producten

Site moet Brood-imitators stoppen

Site moet Brood-imitators stoppenDe lancering van Herman Brood Art is een feit en vondt plaats op 11-07-2012. Herman Brood Art biedt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar eigen Herman Brood samen te stellen. De komst van Herman Brood Art is niet ontgaan bij de Nederlandse pers. Het Nederlands Dagblad, Metro en Nieuws.nl schreven er het volgende over

Het wordt voor imitators van Herman Brood stukken moeilijker om hun namaakschilderijen aan de man te brengen. Xandra Brood, de weduwe van de in 2001 overleden schilder en rocker, is een platform begonnen dat 'orde moet scheppen in het nog steeds groeiende aanbod' van namaakkunst.

Brood lanceerde samen met Koos van Dijk, oud-manager van de kunstenaar, de site hermanbroodart.nl. Van Dijk laat dinsdag weten te vermoeden dat ruim zeventig procent van de zogenaamde werken van Brood namaak zijn. De site gaat daarom certificaten van echtheid aanbieden en taxatiediensten leveren.

Mensen die nog een origineel werk van Brood hebben, of er juist een willen kopen, kunnen ook op de site terecht. Vraag en aanbod van echte werken worden op het platform bij elkaar gebracht.

Vorig jaar werd de omvang van de imitatie-industrie rond werken van Brood pijnlijk duidelijk tijdens de expositie Lola Zoekt Brood. De tentoonstelling, die de dochter van Brood organiseerde voor het gelijknamige televisieprogramma, telde minstens twaalf nepwerken, zeiden kenners toen in het Leidsch Dagblad.

auteur:Novum

Herman BroodTerug naar nieuws
 
Vorige slide
Volgende slide
 
Sluit venster