Herman Brood Art productenHerman Brood Art productenHerman Brood Art producten

Lola zoekt Brood

Lola zoekt Brood17 juni 2011- Vanaf vrijdagavond 17 juni is vier weken lang het documentair vierluik 'Lola zoekt Brood' te zien. Een zoektocht naar de man achter de artiest. Een zoektocht naar de vader van Lola...

Hij betaalde de trein door een kaartje te beschilderen, hij betaalde zijn bier door op viltjes te tekenen en hij betaalde de vis door het rolluik van kunst te voorzien. Herman Brood was een fenomeen. Kunstenaar, muzikant en ook vader. Vader van Lola. Zij was 15 toen Herman tien jaar geleden op het dak van het Amsterdamse Hilton hotel besloot een eind aan z'n leven te maken. Nu is ze 25 en gaat Lola, met AVRO-presentator Art Rooijakkers op zoek naar een antwoord op al die onbeantwoorde vragen.

Lola: "Mijn vader zei altijd: "ik spaar geen geld, ik spaar mooie momenten". En dat is nou net wat ik hoop terug te horen en zien via de verhalen van die mensen die mijn vader hebben ontmoet."

Art Rooijakkers over zijn rol in 'Lola zoekt Brood': "Ik ben erg trots dat ik samen met Lola mee mag op deze bijzondere zoektocht naar haar vader die 11 juli 2011 tien jaar geleden overleed. Herman was een legendarische kunstschilder, muzikant en persoonlijkheid die nog in de harten van veel mensen leeft."

Herman BroodTerug naar nieuws
 
Vorige slide
Volgende slide
 
Sluit venster